Bio Bram

BRAM 

DE BEUL

artistieke & zakelijke leiding

danser, choreograaf, regisseur


Bram studeerde af als master in de bewegingswetenschappen aan de K.U.Leuven met specialisatie in dans. Hierna verdiepte hij zich verder in dans, acteren en muziek aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten op de jazz- en musicalafdeling.


Hij danste bij verscheidene dansgezelschappen in binnen- en buitenland o.a. bij het Landestheater Linz (o.a. als Mercutio in Romeo en Julia), Cie Choreonyx in Parijs (Bruce Taylor) en Ballet actuel in Toulouse (Nathalie Bard). Hij werkte als danser in verschillende opera en operette producties in binnen en buitenland o.a. “Spuren Der Verirrten” (Linz), “Les Troyens”, “Platée”, “Yevegeni Onegin” (DNO, Amsterdam), “Peter Grimes” (English National opera, Vlaamse Opera, Opera de Oviedo, Deutsche Oper Berlin), “Akhnaten” (Vlaamse opera), Aïda(De Munt), “Ballo in Mascera” (opera Zuid) “Die Ungarische Hochzeit”, “Die Lustige Witwe”, “Saison in Salzburg”(Lehar Festival, Oostenrijk). In de meer commerciële sector was hij te zien als danser in musicals als ”Dans der vampieren” (Music Hall, Antwerpen), "Hello Dolly", “My Fair Lady” (Lehàr Festival, Oostenrijk), “Hans Klok: Circus Hurricane met High” en in verschillende videoclips van studio 100, BBC en Ded’s it. Bram was eveneens te zien als danser en dance captain bij Showballet Imperio aan boord van de MS Deutschland en MS Europa. Bram werkte ook als assistent choreograaf/dance captain bij Vlaamse opera voor “Lohengrin” en “Peter Grimes”.


Bram blijft zich ook steeds bijscholen door overal waar hij werkt steeds lessen en trainingen te blijven volgen in verschillende dansstijlen o.a. bij: Pineapple studios en Danceworks in Londen, Studio Harmonique in Parijs, Marameo in Berlijn, Amsterdam Dance Center en Henny Juriëns stichting in Amsterdam,…


Bram is ook actief als choreograaf en regisseur. Voor het “Vlaams muziek theater” choreografeerde hij “De graaf van Luxemburg”, “Het witte paard”, “De lustige weduwe”, “Op de purpren hei”, “Viktoria en haar huzaar”, “De lustige boer”, “De vogelhandelaar” en “Een nacht in Venetië”.  Voor “Viktoria en haar huzaar” en “Een nacht in Venetië” deed hij eveneens de regie. Bij circus Boxtalino verzorgde Bram eveneens de choreografie voor de dinnershow “Boxtalino Follies”, het wintercircus “Follow the star” en de paardenshow “Cavallo Gitano”.


Daarnaast geeft Bram ook nog workshops klassiek ballet en modern-jazz.


Bij Vilja is Bram verantwoordelijk voor de choreografie van alle acts en heeft eveneens de artistieke en zakelijke leiding.