Bio Irina

IRINA

YAKOUSHEVA

danseres, acrobate


Irina werd al op zeer jonge leeftijd door de dansmicrobe gebeten, ze begon haar danstraining reeds op 4 jarige leeftijd in de balletschool in Novosibirsk. Op 9 jarige leeftijd verhuisde ze naar Vladivostok en zette daar haar dansstudies verder. Reeds op 11 jarige leeftijd toerde ze  doorheen heel Rusland met het jeugdensemble van de balletschool. Na de middelbare school ging ze klassiek ballet en folklore studeren aan de universiteit in Sint Peterburg. Tijdens haar studies verdiende ze zelf haar kost als showdanseres in de Musichal van Sint Petersburg.


Wanneer ze afstudeerde aan de universiteit besloot ze als danseres de meer commerciƫle richting uit te gaan en vertrok ze naar Korea als danseres in een showdance compagnie. Hier werd ze al snel gepromoveerd tot dance captain en wanneer ze naar Rusland terugkeerde bleef ze voor de compagnie werken als choreografe en leidde ze de nieuwe dansers op voor de shows.


Wanneer ze naar Antwerpen verhuisde besloot ze zich meer toe te leggen op het lesgeven en werd ze graag geziene docente bij verschillende dansscholen in Belgiƫ.


Sinds ze met Bram opnieuw op het podium stond herontdekte ze haar passie voor het leven als uitvoerend danser. Sindsdien werkte ze als freelance danseres en acrobate niet enkel voor Vilja maar ook met verschillende andere choreografen zoals bv. Isabelle Beernaert, Mark Bogaerts en Lies Serdons.